RUSYA’NIN DESTEĞİNİ ÇEKTİĞİ ANTONOV’A BOEING YARDIM EDECEK
Ukrayna ile Rusya arasındaki çatışma, Antonov uçak şirketinin geleceği hakkında da soru işaretlerine neden oldu. 2015 yılında Ukrayna merkezli uçak üreticisi Antonov ve Rus havacılık devi Birleşik Uçak Şirketi (UAC) ortaklıklarını bitirmişti. İki şirketin yollarını ayırmasıyla Antonov en büyük destekçisinden mahrum kalmış oldu.
03.08.2018 Cuma

Rus ortağının çekilmesiyle üretim yapmakta zorlanan Antonov’un imdadına Amerikan Boeing şirketi yetişti. Havacılık endüstrisinde büyük bir kabiliyet ve altyapıya sahip olan Antonov’un ABD'nin yardımıyla yeniden güçleneceği yorumları yapılıyor.

 

Bu amaçla Boeing’in yan şirketi Aviall, Antonov ile Temmuz ayı ortasında An-1X8 Next programı için bir anlaşma imzaladı. Amerikan havacılık devinin Aviall şirketi aracılığı ile çift motorlu bölgesel uçak An-148, daha büyük modeli An-158 ve kargo uçağı An-178'in yenilenmiş versiyonlarının yapımına olanak sağlaması bekleniyor.

 

Boeing’in Ukrayna’nın Kiev Oblast bölgesinde yer alan Gostomel kentinde bir lojiktik merkez kurduğu, Antonov’un aldığı uçak siparişlerini tamamlamasına yardımcı olacağı ve şirkete yedek parça desteği sağlayacağı belirtildi.

 

2019 yılı sonunda Antonov uçak fabrikasında seri üretimlerin tekrar başlayacağı ve yılda 8 adet uçak üretileceği bildirildi.

 

Öte yandan Rusya’nın da kendi imkanlarıyla dev nakliye uçağı An-124’ü inşa etmeyi planladığı bilgisi paylaşıldı.

 

KOKPİTAERO

Anahtar Kelimeler
Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız