TACİKİSTAN'A BÖLGENİN EN BÜYÜK KARGO TERMİNALİ AÇILDI
Tacikistan'da Japonya ile ortak inşa edilen bölgenin en büyük hava alanı kargo terminali açıldı.
28.06.2018 Perşembe

Duşanbe Uluslararası havaalanında yer alan ve Japonya Hükümetinin 17,5 Milyon dolarlık desteği ile inşa edilen Orta Asya’daki en büyük kargo terminali Pazartesi günü faaliyete başladı.

 

Açılış törenine, Tacikistan Başbakan yardımcısı Kohir Rasulzoda ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı Bakanı Shinichi Kitaoka katıldı.

 

Kargo terminalinin toplam alanı 3,713 metrekare ve kargo alanı 2 bin 400 metre kare. Personel için iki katlı ofis binası büyüklüğü bin 313 metrekare. Kargo terminalinde et ürünleri ve meyvelerin depolanması için buzdolapları ve kargo güvenliği için özel röntgen cihazları bulunuyor.

 

25 Haziran'da Ozodi radyosuna konuşan Duşanbe havaalanı yetkilisi Odil Boboev, kargo terminalinin kendi alanında Orta Asya'nın en büyüğü olduğunu ve 20 bin ton yiyecek ve meyve depolanma kapasitesine sahip olduğunu bildirdi.

 

Tacik yetkili yaptığı açıklamada, "Şimdi bu kargo terminalinin açılmasıyla beraber farklı ülkelerin işadamları diğer ülkelere buradan tarım veya et ürünleri gönderebilirler" dedi.

 

DÜNYA BÜLTENİ

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız