UNITED UÇAĞINDA KÖPEK HAVASIZLIKTAN ÖLDÜ
Geçen yıl bir yolcuyu uçaktan darp ederek indiren ve büyük bir skandala imza atan United Havayolları’nda yine bir skandal yaşandı.
14.03.2018 Çarşamba

United ile Houston’dan New York’a seyahat eden bir kadın yolcunun köpeği inanılmaz bir ihmalin kurbanı oldu. Köpeğini özel çantası içinde kabine getiren yolcuya kabin memuru tarafından çantanın koridor geçişini engellediği, kurallar gereği köpeğin burada taşınamayacağı, çantasıyla birlikte baş üstü dolabına koyması gerektiği söylendi. Köpeğin burada havasızlıktan öleceğini belirten yolcu önce bunu kabul etmedi. Ancak kabin amirinin ısrarı sonucu baş üstü dolabına koymaya ikna oldu.

 

Olaya şahit olan Maggie Gremminger isimli bir kadın yolcunun çektiği fotoğrafları sosyal medyada paylaşması üzerine United Havayolları hayvan düşmanı ilan edildi, havayolunun bu uygulamasına büyük tepki gösterildi.

 

 

Gremminger köpeğin baş üstü dolabına konulduktan sonra bir süre havladığını ancak sonra sesinin kesildiğini söyledi. June Lara isimli aynı uçaktaki bir başka yolcu ise şahit olduğu skandalı şu sözlerle anlattı: “Uçak New York’a indikten sonra yolcu baş üstü dolabını açtı ve çantayı indirdi. Birkaç kez köpeğine seslendi ancak tepki vermiyordu. Öldüğünü öğrenince adeta yıkıldı, herkes büyük bir şok yaşadı!”

 

United Havayolları sözcüsü Maggie Schmerin yaşanan olayı trajedi olarak tanımlayarak, “Evcil hayvanlar asla baş üstü dolabında taşınamaz. Böyle bir olayın bir daha yaşanmayacağını garanti ediyoruz. Yolcumuzun acısını derinden hissediyor ve üzüntülerimizi sunuyoruz” dedi. United, yolcuya acı parası teklif etti ve otopsi istemesi durumunda yardımcı olma sözü verdi.

 

KOKPİTAERO

 

 

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız