SURİYE’DE RUS HAVA KUVVETLERİ’NE AİT AN26 DÜŞTÜ
Rus Hava Kuvvetleri’ne ait Antonov An26 tipi askeri nakliye uçağı, Suriye’de Hmeymim Hava Üssü yakınlarında düştü. Olayda, altısı mürettebat 26’sı da yolcu toplam 32 kişi hayatını kaybetti.
07.03.2018 Çarşamba

Alınan ilk bilgilere göre olay üssün yakınlarında meydana geldi. Kesinleşmeyen bilgilere göre uçakta inişe kısa bir süre kala teknik arıza meydana geldi. Bu bilgi Rus makamları tarafından doğrulandı.

 

ASKERİ NAKLİYE UÇAĞI

 

Turboprop pervaneli An26 tipi uçaklar, Ukrayna’da bulunan Antonov şirketi tarafından tasarlandı. İlk uçuşunu 1969 yılında yaptı. Uzun yıllardır uçak hem askeri hem de sivil olarak kullanılıyor. Saatte 440 kilometre hıza çıkabilen An26’ların menzili ise 2 bin 500 kilometre.

 

Uçak 6 mürettebat ve 40 yolcu taşıyabiliyor. Kargo modelinin kapasitesi ise 5,5 ton. Maksimum 7 bin 500 metre irtifaya kadar yükselebilen An26'lar artık yerini daha gelişmiş ve performanslı uçaklara bırakıyor.

 

 

Fotoğraf: @RT_com

 

İŞTE DÜŞEN O UÇAK;

 

Suriye'de Hmeymim Hava Üssü'ne inerken düştüğü açıklanan An-26 son olarak geçtiğimiz Eylül ayında böyle görüntülenmişti. Uçak uluslararası basın mensuplarını Suriye'ye getirmişti.

 

 

KOKPİTAERO

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız