HAVADA BİR İLK
Japonya'nın low cost havayolu şirketi Peach Aviation, Bitcoin kabul etme planlarının ertelendiğini, öne sürüldüğü gibi iptal edilmediğini doğruladı.
06.02.2018 Salı

Japonya’nın low cost (düşük maliyetli) havayolu şirketi Peach Aviation, Bitcoin kabul etme planlarının ertelendiğini, öne sürüldüğü gibi iptal edilmediğini doğruladı.

 

Peach Aviation, 2017 yılının Mayıs ayında müşterilerinin yıl sonuna kadar bir ödeme yöntemi olarak Bitcoin’i kullanabileceğini açıklamıştı. Bununla birlikte plan 2018’in Mart ayına ertelendi.

 

Havayolu şirketi, yeni Bitcoin ödeme sistemi ve havalimanlarında Bitcoin ATM’leri kurmak için kripto para borsası BITpoint Japan ile ortaklık kurmuştu.

 

Havayolu şirketinin, piyasadaki son dalgalanmalar ve Japonya’nın en büyük borsalarından Coincheck’te 534 milyon Dolar değerinde NEM’in çalınmasının ardından Bitcoin’i kabul etmekten vazgeçtiği iddia edilmişti. Şirket ise resmi internet sitesi üzerinden bir açıklama yaparak iddiaları reddetti.

 

İlk şirket değil



Peach Aviation, uçuşlarda Bitcoin’i kabul edeceğini duyuran ilk şirket değil. 2017 yılının Temmuz ayında AirBaltic, Bitcoin’i bir ödeme yöntemi olarak eklemişti.

 

AIRPORTHABER

 

Anahtar Kelimeler
Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız