MYCARGO UÇAĞI KAZASININ KURBANLARI İÇİN ANIT DİKİLDİ
16 Ocak 2017’de Bişkek yakınlarındaki Daça-Su köyünde düşen MyCargo (ACT) Hava Yolları’na ait 747-400F tipi kargo uçağı kazasında hayatını kaybedenlerin anısına yapılan anıt, gerçekleştirilen bir törenle açıldı.
17.01.2018 Çarşamba

Törene kazada yaşamını yitiren kişilerin yakınları ve olayda yaralananlar, Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkan Birinci Yardımcısı Muhammetkalıy Abulgaziyev ve diğer yetkililer ile Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz K. Fırat da katıldı.

 

Açılış töreninde konuşan Abulgaziev, uçak kazasında ölenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi. Kurbanlara yapılan yardımların Kırgızistan’ın her yerinden sağlandığını hatırlatan Abulgaziyev, “Bu trajedi bir kez daha Kırgızistan halkının birliği ve dostluğunu gösterdi. Olayda kimse boş durmadı ve elinden geldiği kadar yardımda bulundu. Bazıları sıcak yemek getirdi, diğerleri ise sıcak kıyafetler, çocuklar da oyuncakları ile paylaştı, emekliler emekli aylıklarını verdi. Onların desteği için herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Abulgaziyev, hava yolu şirketinin kurbanlara tazminatları da ödediğini kaydetti.

 

 

Bağımsız Havacıl’ın haberine göre, törende söz alan Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz K. Fırat ise kaza kurbanlarının yakınlarına geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerini iletti.

 

16 Ocak 2017 tarihinde  yerel saatle 07.17’de Kırgızistan’ın başkenti Bişkek yakınlarına düşen uçakta, dördü Türk mürettebat dahil 39 kişi hayatını kaybetti. MyCargo (ACT) Hava Yolları’na ait 747-400F tipi kargo uçağı Hong Kong’dan İstanbul’a uçuyordu ve Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e yakıt ikmali ve personel değişimi için inişi planlanmıştı.

 

 

747-400F tipi kargo uçağı, Manas Uluslararası Havaalanı’nda yoğun sis altında inişe geçtiği sırada  havalimanı pistinden 1.5-2 km uzaklıktaki Daça-Su köyündeki evlerin üzerine düştü. Kazadan sonra 27 konut zarar gördü ya da kullanılamaz hale geldi. Manas Havalimanı’nın batı tarafında yer alan köydeki 425 evde yaklaşık 270 aile yaşıyordu.

 

 

AIRLINEHABER

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız