CESSNA ÇİFT MOTORLU KARGO UÇAĞI YAPACAK
Dünyanın en büyük genel havacılık uçakları imalatçısı Cessna, yıllar sonra çift motorlu, pervaneli uçak pazarına geri dönüyor. Şirketi; yeni, çift motorlu, üstten kanatlı, yüksek kapasiteli, turboprop Cessna SkyCourier 408 kargo uçağı yapacağını açıkladı. Uçağın ilk müşterisi, paket kargo taşıyıcısı Fedex oldu. Şirket, 50'si kesin, 50'si opsiyon olmak üzere 100 adet sipariş verdi. Yeni tasarıma sahip olan bu uçakların 2020 yılında hizmete girmesi bekleniyor.
28.11.2017 Salı

Cessna SkyCourier 408, esnek kabini, üstün performansı, yük kapasitesi ve düşük işletme maliyetiyle bu pazardaki büyük bir boşluğu dolduracak.

 

HEM KARGO HEM YOLCU VERSİYONU VAR

 

SkyCourier 408, kargo ve yolcu versiyonu olmak üzere iki farklı tipte üretilecek. Kargo versiyonu büyük bir kargo kapısına sahip. Üç adet LD3 nakliye konteynırını taşımak üzere boyutlandırılmış düz bir kabini bulunan uçak 6 bin libre (2.720 kg) yük taşıma kapasitesine sahip. Maksimum seyir sürati 200 knot olan uçağın azami menzili ise 900 deniz mili.

 

TEK NOKTADAN YAKIT ALACAK

 

Toplam 19 koltuk kapasiteli yolcu versiyonu ise mürettebat ve yolcuların uçağa rahatça binmesine imkan sağlayacak kapılara sahip. Büyük kabin pencereleri doğal ışığın girmesine ve manzaranın izlenmesine imkan sağlayacak. Her iki konfigürasyonda da gidiş-dönüşleri hızlandırmak için tek bir noktadan basınçlı yakıt ikmali yapılabilecek.

 

Cessna SkyCourier, on yıllar boyunca tek motorlu uçaklar kategorisinde bir standart oluşturan Cessna Caravan'ın bu başarısı üzerine daha fazla kapasite ve görev esnekliği sunacak.

 

 

 

kokpitaero

Anahtar Kelimeler
Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız