ANTONOV VE VOLGA-DNEPR ARTIK KIYASIYA BİR REKABETİN İÇİNDE !
Artık resmileşti. Ukrayna merkezli Antonov Company ve Rusya merkezli Volga-Dnepr Group, on yıllık ortaklaşa satış girişimlerini 1 Ocak itibariyle sonlandırarak ağır ve büyük kargo piyasasında tek başlarına devam edeceklerini doğruladı.
30.11.2016 Çarşamba

İki şirketin 2006 yılında ortak teşebbüsleri olan Ruslan International’ı kombine ettikleri An-124-100 filolarını pazarlama amacıyla kurdu. Alt şirketler olan Antonov ve Volga-Dnepr Havayolları’nın, dünyadaki yirmi-bir An-124 uçağın on-dokuzuna sahip olması, Ruslan’ın büyük boy ve ağır kargo piyasasında etkin bir tekel olmasını sağlamıştı. 747’nin burun kapısından girme ihtimali olmayan kargoları yollamak isteyen birinin Ruslan dışında bir yerle anlaşma durumu yok denecek kadar azdı.

 

Girişim on yıldır sorunsuz sürüyordu ve Rusya ile Ukrayna’nın savaşın eşiğine gelmesi bile bu ortaklığı bozmamıştı. Politik/askeri uyuşmazlığın Ruslan’ın bozulmasıyla alakasının olup olmadığı bilinmiyor. İki şirket de yayınladıkları bildiride diğerinden övgü ile bahsederken, ayrılığın nedeniyle ilgili tek kelime bile etmedi. Bununla birlikte, Ukrayna/Rusya anlaşmazlığının An-124’lerde sertifika ve bakım konularına sıçramasının en azından sorunun bir parçası olduğu düşünülüyor.

 

Antonov Group’un başkanı Oleksandr Kotsuba, An-124’ü tasarlayan şirketinin tüm Rus firmalarıyla yılsonunda ilişkisini keseceğini ve Rusya bandıralı tüm An-124’lerin Rusya dışına uçuşlarını yasaklatacağını belirterek tehdit etti. Dediğine göre, An-124’lerin teknik bakım ve onarımların Antonov tarafından yapılması gerekliliğinin uluslararası havacılık kanununun gereğidir ve bu işlerin yetkili olmayan Rus firmaları tarafından yapılmasının sonucunda ulusal havacılık kanunları düzenleyicileri ile IATA ve ICAO’yu göreve çağıracak ve uçakların Rusya dışına çıkması yasaklanacak.



Bu tehdidin geçerliliği kalmamış gibi görünüyor çünkü Volga-Dnepr’in yayınladığı mesaja göre “Antonov ile süregelen ticari işbirliği, An-124-100 filosunun teknik bakım ve uçuş güvenliği hizmetleri” konusunda devam edecek.

 

Ayrılma sonrasında, Volga-Dnepr ağır kargo kapasitesini (on-iki An-124’ün ve üç Il-76) AirBridgeCargo Havayolları’nın çok iyi planlanmış olan Cargo Supermarket programı aracılığıyla pazarlayacak.

 

Antonov’un sahip olduğu yedi An-124 ve bir An-225’ini nasıl pazarlayacağı ise merak konusu. Antonov’un dediğine göre Antonov Havayolları takımı İngiltere’de konuşlanacak ve küresel kargo satış ve operasyon işlerini yürütecek. Peki, ama bu takımda kim olacak? Bunun cevabını da yine Antonov verdi: “Dreamlifts Ltd (Antonov Havayolları olarak faaliyet yürütüyor.) uluslararası bilinirliği olan bir grup uzman tarafından büyük boyutlu ve ağır kargo sektöründe yönetiliyor.”

 

Henüz onaylayamasak da, tahminlerimize göre Dreamlifts takımında Chapman Freeborn ABD operasyonlarında görev yapmış, Maltalı şirket AirX ile de çalışmış charter uzmanları olacak.

 

Yine de Dreamlifts operasyonlarında kim yer alırsa alsın, on yıllık işbirliğinin ardından Antonov ve Volga-Dnepr artık kıyasıya bir rekabetin içinde.

 

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız