SENATOR INTERNATIONAL’DAN ABD-ALMANYA ARASINDA ATLANTİK KÖPRÜSÜ
İki haftada bir olmak üzere Güney Carolina’yı Frankfurt Hahn ve Münih Havalimanılarına bağlayan Almanya menşeili freight forwarder olan Senator International, esas olarak müşterisi BMW’ye hizmet vermesi bekleniyor.
23.11.2016 Çarşamba

Alman freight forwarder şirketi Senator International, ABD ve Almanya arasındaki “Atlantik Köprüsü” hava kargo hizmetinin hayata geçtiğini bu ayın başında duyurmuştu.

 

Şirket, Güney Carolina’daki Greenville Spartanburg Havalimanı’ndan Frankfurt Hahn ve Münih’e iki haftada bir hizmet vermekte ve rota Greenville-Frankfurt Hahn-Greenville-Münih şeklinde çizilmiş durumda.

 

BMW’nin Spartanburg ve Münih’te üretim tesisleri bulunuyor ve BMW, Senator International’ın müşterisidir.

 

Senator International, uçuşlardaki kargo kapasitesinin pazarlama ve satışını GSA Globe Air Cargo tarafından icra edileceğini belirtti. Böylece rakip forwarderların kapasiteye erişmesini mümkün kıldı.

 

Senator International ayrıca “Şimdiye kadar aldığımız rezervasyonlara bakarak söyleyebiliriz ki ürünümüzün piyasada kolayca kabul görmesinden oldukça mutluyuz.” diye bildirdi.

 

Air Atlanta Icelandic tarafından operasyonu gerçekleştirilen B747-400F, planlanan uçuş günlerinin haricinde Hahn’da tutulacak ve Chapman Freeborn tarafından charter uçuşlara hazır hâlde bekletilecek.

 

Senator International’ın “Atlantic Köprüsü” programı, Letonyalı kargo havayolu RAF Avia’nın birkaç ay önce uçuşlara başladığı Hahn için haberleri daha iyi yapıyor.

 

Renanya-Palatina eyaletinin çoğunluk hissesine sahip olduğu Hahn, zarar ediyor ve Şanghay Yiqian Ticaret Şirketi’ne satışı bu yaz 13 buçuk milyon Euro karşılığında gerçekleşecekti. Ancak anlaşma bozuldu çünkü Çinli yatırımcı ön ödemeyi yapamadı.

 

Satış işlemi yeniden başlatıldı ve sektör kaynakları altı teklifin değerlendirme aşamasında olduğunu söyledi. Havalimanı sözcüsü yorum yapmaktan kaçındı.

 

Geçtiğimiz ay, Hahn 7400 tonluk kargo handle edildi ve Ekim 2015’e göre %12’lik bir artış yaşadı. Yine de, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre Ocak-Ekim 2016 rakamları %12’lik bir düşüş gösterdi. Bunun en büyük sebebi ise Yangtze River Express’in Mart 2015’te hizmetini durdurması oldu.

 

Sözcü, “Yangtze etkisi çıkarıldığında, kargo trafiğinin %3’lük bir artış yaşadığı görülüyor. Geçtiğimiz yılın rakamlarına yani toplamda 80 bin tona ulaşmayı Aralık ayı sonunda planlıyoruz.” diye ekledi.

 

 

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız