PANALPINA 3D YAZICI SEKTÖRÜNDE
Panalpina, Shapeways adındaki Amerika merkezli üç boyutlu yazıcı hizmeti ve müşterileri için pazaryeri sunan şirket ile ortaklığa gitti.
13.08.2016 Cumartesi

Şirket olarak forwarding ve lojistik hizmetini küresel çapta uzmanlaşarak sürdürmek konusunda yüksek itibarına rağmen Panalpina’nın son ortaklığı, müşteri ve ürünü mümkün olduğunca yakın noktada buluşturmak ile alakalı. Shapeways adındaki Amerika merkezli üç boyutlu yazma hizmeti ve müşterileri için pazaryeri sunan şirket ile olan ortaklığı sonucunda Panalpina, “geleneksel üretim ve lojistik sektörünü çarpıcı biçimde değiştirmeyi” planlıyor. Bu sözler Panalpina’nın küresel lojistik şefine ait.

 

Bu yeni üretim modeli “onshoring” ya da “nearshoring” adını alırken, imalatçıların binlerce kilometre uzakta ürettiği seri üretimin ardından perakendecilere kargoladığı geleneksel yaklaşımı alaşağı ediyor. Son zamanlarda, üretim merkezi imalat modelinden dağıtılmış üretim sürecine dönüştü çünkü müşterilerin ürünleri isteğe göre uyarlamak istemeleri, mesafe arttıkça üretimi ekonomi ve zaman konusunda pahalılaştırıyor ama yerelleştirme bu süreci kolaylaştırıyor.

 

Shapeways, web siteleri olan Shapeways.com aracılığıyla tasarımcılara ürünlerini yükleme imkânı sunarken, tüketicilerin de ürünü tasarım sonrasında almalarını sağlıyor. Satın almanın ardından Shapeways ürünü “bastırıyor” ve tasarımcı hakkı olan ücreti alıyor.

 

Panalpina bu resme Shapeways’in 3 boyutlu materyal ve donanım baskısı konusundaki yazılım ve uzmanlığının avantajını kullanarak giriyor. Buna karşılık Panalpina, Shapeways’e coğrafi açılım imkânı ve lojistik, üretim ve dağıtım konusunda destek veriyor.

 

Shapeways CEO’su Peter Weijmarshausen: “Panalpina imalat süreci konusunda son taşıma süreci de dâhil olmak üzere ideal şekilde destek vermek konusunda ideal bir durumda. Ayrıca, kendi 3D baskı araştırma ve kapasiteleri konusunda yatırım yapmaktalar. Tüm bu koşullar, Panalpina’nın teknoloji konusunda nasıl adanmış ve ciddi olduklarını gösteriyor.” diye konuştu.

 

Aşağıda, Shapeway’in nasıl çalıştığını detaylı olarak gösteren bir video bulunmakta:

 

Bu habere ilk yorum yapan siz olun!

Facebook Yorumlar

Yazarlar

Taner AKSOY

Ülkemizde Üniversite Mezunlarının İstidahımı ve Sektörümüzde* Durum

E-Dergi Son Sayımız